Spring naar content

6 leuke spelletjes met water

25 graden, zon, ’s avonds heerlijk barbecuen en overdag lekker buitenspelen. Wat mist er nog in dit scenario? Inderdaad: water!

Op het strand of bij het zwembad vertoeven is natuurlijk het ideale scenario, maar ook thuis kunnen de kinderen het hoofd koel houden met verschillende waterspelletjes. Zo blijven ze lekker in beweging, zonder al te veel last te hebben van de hitte.

6 leuke waterspelletjes voor kinderen

1. Waterballonnen vangen

Overgooien is leuk, overgooien met een waterballon is nog veel leuker. Vul de ballonnen niet te ver op: als ze te ‘hard’ zijn is het lastiger ze te vangen (en knappen ze wel erg snel).

2. Flessenvoetbal

Elk kind krijgt een grote fles (bijvoorbeeld een lege frisdrankfles) gevuld met water. Deze worden in een grote kring gezet. Het idee is hetzelfde als bij paaltjes voetbal: er is één voetbal in het spel waarmee de kinderen proberen elkaars flessen om te schieten. Als jouw fles om wordt geschoten, moet je eerst zo snel mogelijk de bal halen en dan terug sprinten om je fles weer overeind te zetten. Het kind met het meeste water in zijn of haar fles aan het eind van het spel, wint!

3. Een watergevecht

Tsja, dit heeft eigenlijk geen uitleg nodig toch? Sla voldoende waterpistolen in, zet hier en daar waterbakken neer waar de kinderen hun waterpistolen kunnen opvullen en de rest bedenken ze er zelf wel bij!

4. Druiven opduiken

Dit spelletje is het leukst met minstens twee kinderen. Vul twee redelijk grote afwasteiltjes (of brede emmers) met water en doe in elk teiltje zo’n 10 druiven (kersen, aardbeien, partjes ander fruit of zelfs snoepkikkertjes kunnen ook). Plaats de afwasteiltjes aan de ene kant van bijvoorbeeld een grasveld en zet aan de andere kant twee lege emmers . De kinderen moeten met hun mond de druiven uit het water vissen en zo snel mogelijk naar de overkant rennen om ze daar in de lege bak te laten vallen. Wie krijgt als eerste alle druiven naar de overkant?

5. Sponzentikkertje

Behalve een groep kinderen heb je hiervoor alleen maar een emmer water en een spons nodig. De tikker dompelt de spons in de emmer en probeert met de natte spons iemand af te gooien of te tikken. De nieuwe tikker maakt de spons weer goed nat en zo gaat het spel verder!

6. Hinkel je nat

Teken met stoepkrijt een hinkelbaan. Aan de start van de baan krijgt elk kind een bekertje gevuld met water. Wie aan het eind nog het meeste water in zijn of haar beker heeft, wint.