Spring naar content

Sport voor kinderen: capoeira

Capoeira is een Braziliaanse vechtkunst. Het is een verrassende mix van gevecht, dans en acrobatiek. Hoge trappen en acrobatische bewegingen vloeien in elkaar over, gespeeld op het ritme van traditionele capoeira-muziek. Capoeira is veelomvattend; het bevat sport, spel, maar ook zeker cultuur.

Capoeira voor kinderen 0 – 12 jaar

Capoeira is heel geschikt voor kinderen vanaf vier jaar. In de lessen komen alle aspecten van de sport op zo’n manier aan bod dat het ook voor beginners en jonge kinderen mogelijk is om iets nieuws onder de knie te krijgen.

Je kind werkt bij capoeira aan conditie, kracht, zelfvertrouwen, respect en expressie.

Tijdsbesteding & Kosten

Kinderen volgen vaak één keer per week een les. De kosten hiervoor zijn ongeveer €25 per maand. Dit varieert uiteraard per aanbieder. Capoeira wordt meestal beoefend op blote voeten. Qua kleding is het het fijnst om een losse broek te dragen. De kosten van een outfit bedragen ongeveer €50 voor een broek en shirt.

Bekendheid Capoeira

Capoeira is een van de minder bekende sporten in Nederland. In Latijns-Amerika is dat anders. Kinderen doen ook mee met competities: ze worden dan beoordeeld op beheersing en doelgerichtheid van de bewegingen en op hun creativiteit binnen het spel.

Met je kind naar..

Capoeira is geen sport waarvoor je naar een stadion kunt gaan om je helden aan te moedigen. Maar het is wél heel leuk om eens een proefles te nemen of bij een vereniging te kijken. Het is vrolijk, het is intensief en het is deels ‘out of your comfortzone’. Ideaal voor kinderen.