Spring naar content

Badminton

Badminton is voor kinderen een zeer toegankelijke sport. De shuttle is licht van gewicht, net als het racket, en daardoor is het snel gemakkelijk om een laagdrempelig potje te spelen. Dat heb je vast al eens met je kind gedaan op de camping, maar het kan ook in verenigingsverband.

Badminton voor 0-12 jaar

Sla je Slag is een lesprogramma met daarin uitdagende en leerzame oog-hand- en racketspelen voor kinderen van 5 tot 8 jaar. Het pakket bestaat uit 24 oefeningen ter bevordering van de oog-handcoördinatie, die op verschillende manieren gespeeld kunnen worden.

Coördinatie, lenigheid en de beweegstijl zijn de belangrijkste vaardigheden die een kind aanleert bij badminton.

Tijdsbesteding en kosten

Het badmintonseizoen loopt van augustus tot juli.

Om te kunnen badmintonnen heb je in de eerste plaats een racket nodig. Dit badmintonracket is te koop vanaf €15, maar deze prijs kan oplopen tot €200. Je kind kan deze sport in gewone sportkleding beoefenen. In de zaal heb je zaalschoenen nodig. Bij badminton sla je shuttles over het net. Er zijn nylon shuttles voor beginners, terwijl gevorderde badmintonners veren shuttles gebruiken.

Bekendheid badminton

Omdat badminton vaak gespeeld wordt op de camping, kennen veel Nederlanders de sport. Badminton is vooral populair in Azië.

Badmintonhelden van ouders: Rob Ridder, Mia Audina, Yao Jie, Dicky Palyama
Badmintonhelden van kinderen: Selena Piek, Mark Caljouw, Jelle Maas.

De badmintonbond heeft ongeveer 37.000 leden. Er zijn veel sportzalen in Nederland waar een badmintonclub speelt. Wil je weten of er ook een vereniging bij jou in de buurt is? Dit kun je vinden op de website van de Badmintonbond.

Met je kind naar…

Om je kind te enthousiasmeren voor een sport is het natuurlijk het leukste om met hem of haar naar een professionele wedstrijd te gaan. In Nederland worden er jaarlijks drie internationale toernooien georganiseerd, waar op zeer hoog niveau gebadmintond wordt. De Yonex Dutch Open, Dutch International en de Yonex Dutch Junior International. Op de kalender van de Badmintonbond is hier meer informatie over te vinden.