Spring naar content

Bij drie kwart Team:Fit-organisaties stijgt aanbod gezonde producten in sportkantine

Bij drie kwart (76%) van de kantines bij sportverenigingen en sportaccommodaties die bij Team:Fit zijn aangesloten, is het aanbod van gezonde producten de afgelopen twee jaar gestegen. De meeste organisaties (84%) geven aan dat het aandeel gezondere producten in de komende jaren (verder) kan stijgen. Dit blijkt uit de Team:Fit beleidsmonitor 2018 die door het Mulier Instituut in opdracht van Jongeren Op Gezond Gewicht is uitgevoerd.

In het Nationaal Preventieakkoord dat eind 2018 door het ministerie van VWS is gepubliceerd, is een van de doelstellingen dat in 2020 2.500 sportverenigingen aan de slag zijn om een gezonder aanbod in hun sportkantine te realiseren. Via Team:Fit, een initiatief van JOGG, gesubsidieerd door het Ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport (VWS), werken sportverenigingen en beheerders van sportaccommodaties aan een gezonder aanbod in hun kantines.

In de Team:Fit beleidsmonitor 2018 komen de volgende onderwerpen aan bod: het niveau van de kantine, de huidige situatie van de kantine, gezondere producten in de kantine, alcoholbeleid en rookbeleid.

Bekijk het nieuwsbericht ‘Gezond aanbod in sportkantine bij drie kwart Team:Fit-organisaties gestegen’ op de website van het Mulier Instituut of lees de volledige Team:Fit beleidsmonitor 2018.

Meer weten over gezonde sportkantines? Bekijk de volgende artikelen: