Spring naar content

Het Sportloket: sport- en beweegadvies op maat

Op zoek naar een persoonlijk advies over je wensen en mogelijkheden om te sporten en bewegen? Weten hoe je een actieve leefstijl realiseert? Informatie over sportmogelijkheden bij jou in de buurt? In Nederland zijn er 18 ziekenhuizen en revalidatiecentra die een Sportloket op hebben gezet vanuit het programma Revalidatie, Sport en Bewegen.

De revalidatiepraktijk is er steeds meer op gericht dat patiënten ook na hun revalidatieperiode blijven sporten en bewegen. Binnen het ziekenhuis of de revalidatie instelling is daarbij een centrale rol weggelegd voor de consulent van het Sportloket.

Werkwijze van het Sportloket

Je kunt zelf een afspraak maken met de sport- en beweegconsulent van het Sportloket. Ook kun je vragen aan je arts of fysiotherapeut om dat te doen. Kijk op het kaartje in het kader voor een Sportloket bij jou in de buurt. Voorafgaand aan het gesprek heeft de consulent contact gehad met jouw behandelaar. Tijdens het gesprek komen onder andere je wensen, motivatie, sport- en beweegverleden, thuissituatie, vervoersmogelijkheden en hulpmiddelen aan bod. Ook krijg je informatie over activiteiten en clinics in de buurt, waar je kunt kennismaken met diverse beweeg- en sportmogelijkheden.

Na het adviesgesprek neemt de sport- en beweegconsulent nog een aantal keer (telefonisch) contact met je op over de voortgang. De consulent begeleidt en ondersteunt je graag bij het ontwikkelen en behouden van een sportieve en actieve leefstijl.

Je vindt de achttien sportloketten op de website van Special Heroes.

Kaartje van Nederland met de Sportloketten in Nederland
(Foto: Onbeperkt Sportief) klik op afbeelding voor meer informatie en grotere weergave.