Spring naar content

Passend sportbeleid en -aanbod voor elke levensfase

‘Een leven lang sporten en bewegen’ is een centraal thema in vele gemeentelijke sportnota’s en een ambitie voor sportbonden. De insteek is dat mensen zo jong mogelijk beginnen en zo lang mogelijk sportief en actief (kunnen) blijven. Daarvoor is passend sportbeleid en -aanbod voor elke levensfase nodig.

Om goed en toekomstbestendig sport- en beweegbeleid en passend aanbod te ontwikkelen, is inzicht nodig in feiten, cijfers én wat mensen motiveert en belemmert in elke levensfase. Kenniscentrum Sport verzamelt deze kennis! We vertalen het in een visuele levensloop, met bijbehorende adviezen voor gemeenten en sport- en beweegaanbieders.

Illustratie over sportbeleid en aanbod voor elke levensfase

Deel jouw mening en ervaringen!

Zie je mogelijkheden om de levensfase benadering ook in jouw werk in te zetten? Herken je de invloed van de verschillende levensfasen in jouw werkveld en lukt het je om hier op in te spelen, zodat mensen actief blijven? We zijn benieuwd naar jouw aanpak en naar mogelijkheden waarop we je hierop kunnen ondersteunen. Waar heb jij behoefte aan? We horen het graag!

Met jouw input vullen we de huidige kennis aan met ervaringen uit de praktijk! Tips en adviezen delen we met gemeenten, sportbonden en – aanbieders via www.allesoversport.nl

Stuur ons een mail om je mening geven of ervaringen te vertellen. Mail naar rebecca.beck@kenniscentrumsportenbewegen.nl. Bellen mag ook via 0318-490900!