Spring naar content

Sport voor kinderen: frisbee

Iedereen zal het wel eens gedaan hebben op het strand of in het park: frisbeeën. Oftewel, overgooien met een plastic schijf. De Nederlandse Frisbee Bond, die de frisbeesport in Nederland organiseert, is aangesloten bij het NOC*NSF.

Frisbee voor kinderen van 0-12 jaar

Voor groep 5 t/m 8 van de basisschool is het programma ‘Kennismaken met Ultimate Frisbee’ ontwikkeld. Voor kinderen vanaf 10 jaar worden er frisbee-activiteiten georganiseerd door de Nederlandse Frisbee Bond.

Er zijn verschillende onderdelen in de frisbeesport, waarvan de teamsport Ultimate Frisbee tegenwoordig het populairst is. Hierbij is het de bedoeling dat de frisbee in de eindzone (vak aan de zijkant van het veld) van de tegenstander te vangen. Thuis kan je met acht pionnen een veld uitzetten om dit spel te spelen.

Coördinatie, motoriek, communicatie en motivatie zijn de belangrijkste vaardigheden die een kind aanleert bij het spelen van frisbee.

Benodigdheden & kosten

Een frisbee kost ongeveer € 15. Hiernaast heeft je kind sportkleding en sportschoenen nodig. Sportkleding hebben jullie waarschijnlijk al. Qua schoenen kan er op voetbal,- rugby- of hockeyschoenen gespeeld worden. Deze zijn te koop vanaf €25. De contributie is te vergelijken met die van een voetbalvereniging (€ 50 tot € 150).

Bekendheid Frisbee

Frisbee is een jonge sport die vijfendertig jaar geleden kwam overwaaien uit Amerika. Inmiddels zijn er in Nederland 1750 mensen die dit in wedstrijd- of georganiseerd recreatief verband doen. Bij de bond zijn ruim dertig verenigingen aangesloten die verspreid zijn over heel Nederland. De Verenigde Staten zijn het sterkste land in de frisbeesport.

Met je kind naar…

Een bekend frisbeetoernooi in Nederland is Windmill Windup. Dit is een hoog internationaal toernooi in Amsterdam. Hier is het beste Ultimate Frisbee te zien dat in Europa te vinden is. Daarnaast zijn er vele attracties die je kunt bezoeken en er zijn muziekoptredens. Echt een dagje uit!