Spring naar content

Sporten met een beperking: een overzicht van het aanbod

Ben je op zoek naar een overzicht van het sportaanbod voor mensen met een beperking? Dan heb je verschillende mogelijkheden. Nog geen van de opties claimt volledig te zijn, maar je hebt een grote kans dat je hieronder een website vindt die je verder helpt.

Natuurlijk kun je zelf een vereniging, bond of andere sportorganisatie benaderen. Maar misschien is dat verspilde moeite als je nog niet precies weet wat bij jou past. Het is handig eerst de Sportwijzer van NOC*NSF in te vullen. Binnen een paar minuten kom je te weten welke sport voor jou geschikt is en waar je daarvoor terecht kunt bij jou in de buurt.

Heb je hulp nodig bij het vinden van passend sportaanbod? Het overzicht samenwerkingsverbanden geeft alle partijen weer die zich provinciaal of regionaal bezig houden met aangepast sporten. In veel regio’s wordt samengewerkt met verschillende partijen, zoals gemeenten, zorginstellingen, scholen en het lokale sportaanbod. Deze partijen, die met contactgegevens op de kaart staan, kunnen je mogelijk verder helpen bij het vinden van een passend aanbod.

Vind je sport via Uniek Sporten

Via de website en app van Uniek Sporten kunnen mensen met een handicap een geschikte vorm van sport of bewegen vinden. Uniek Sporten is gestart in de provincie Gelderland en heeft een groot deel van het sport- en beweegaanbod in Nederland in beeld.

Sportbonden

Speciale rolstoel voor rolstoeltennis
(Foto: Hein Koops)

Verschillende sportbonden kennen een sportaanbod voor mensen met een handicap. Weet je al welke sport je wilt beoefenen en zoek je een passend aanbod, neem dan contact op met de sportbond. De gegevens van alle paralympische sportbonden vind je hier. Gehandicaptensport Nederland, een sportbond specifiek voor sporten met een beperking, heeft een sportzoeker waarin alle lidorganisaties te vinden zijn.

Vind de sportclub bij jou in de buurt

Sport.nl is hét platform voor alle sporters in Nederland. Van fanatiekelingen tot mensen die af en toe sporten en van voetballers tot tennissers en zwemmers. Vol artikelen en tips. Sportclubs hebben hun eigen pagina en met de reviews die erop staan kiezen bezoekers makkelijk de sportclub die bij hem of haar past.