Spring naar content

Vind de sportsubsidie voor jouw fitnesscentrum

Sport en bewegen worden door overheden steeds vaker ingezet om maatschappelijke doelen te bereiken. Hiervoor stellen zij regelmatig financiering beschikbaar die ook voor fitnessondernemers interessant kan zijn. Relevante subsidies kun je vinden in de Sportsubsidie database. Hoe dat werkt, lees je hier.

Een subsidie kan je in staat stellen om bijvoorbeeld activiteiten op te starten voor doelgroepen die de weg naar het fitnesscentrum niet zomaar weten te vinden. Sluit daarbij aan bij het gemeentelijk beleid. Bij welke doelgroep wil de gemeente de beweegparticipatie vergroten en kan jouw fitnesscentrum daar aan bijdragen? Realiseer je wel dat een subsidie een tijdelijke financiering is, dat het aanvragen en verantwoorden van de subsidie behoorlijk wat tijd kan vergen en dat je een subsidie alleen kan aanvragen voor een maatschappelijk initiatief. Verbeterde fitnessapparatuur valt daar dus niet onder.

Wat is de Sportsubsidie database?

In de Sportsubsidie database staat alle informatie over subsidieregelingen en fondsen. Hier kun je gericht zoeken op bepaalde onderwerpen om te zien welke subsidies beschikbaar zijn. Vervolgens kun je via de contactgegevens naar de instanties die de subsidies verstrekken. De database laat ook het laatste nieuws zien rondom subsidies.

Gemeentelijke subsidies staan niet genoemd in de database. Je kan op de website van jouw gemeente kijken om zo te weten wat er specifiek in jouw gemeente mogelijk is.

Hoe werkt het?

Ga naar Kenniscentrum Sport – sportsubsidie voor registratie van een gratis account. Per e-mail ontvang je (misschien in je spamfilter) de link, waarmee je het account van een wachtwoord voorziet. Daarna kun je aan de slag met een zoekopdracht.

Waar zijn nog meer subsidies aan te vragen?

Fondsen en foundations ondersteunen maatschappelijke initiatieven. Subsidies via deze weg zijn vaak alleen beschikbaar voor maatschappelijke organisaties en in enkele gevallen voor bedrijven. Het kan het waard zijn om met een fonds in gesprek te gaan over de mogelijkheden. Denk aan:

  • Johan Cruyff Foundation
  • Dirk Kuyt Foundation
  • Edwin van der Sar Foundation

Lees hier nog meer tips die je kunt gebruiken bij het werven van geld voor een sportproject.