Spring naar content

Vind een sportvereniging bij jou in de buurt!

Welke sportverenigingen zitten er eigenlijk bij mij om de hoek? En waar kan ik mijn favoriete sport beoefenen?

Sportvereniging in de buurt

Op Sport.nl zoek je makkelijk een vereniging bij jou in de buurt. Je zoekt op sport en op plaatsnaam, of naar verenigingen in een straal van 3, 5 of 10 kilometer vanaf jouw huidige locatie. Fijne toevoeging: het is mogelijk te filteren op verenigingen met een aanbod voor sporters met een auditieve, visuele, fysieke of verstandelijke beperking.

Vind je op deze site niet wat je zoekt? Op de website van je gemeente vind je vaak ook een overzicht met het sportaanbod, van loopclubjes tot sportverenigingen.

Sportschool in de buurt

Via newgym kun je sportscholen in jouw omgeving vinden. Je zoekt hier op postcode of regio. De website toont per sportschool onder meer het aanbod, openingstijden, prijzen en klantverhalen.

Zwembad in de buurt

Zwemmen.nl biedt een overzicht van alle zwembaden in Nederland. Daarnaast wordt op de site per zwembad aangegeven welke activiteiten er worden aangeboden.

Buitensporten

Playadvisor kan je helpen in je zoektocht naar bijvoorbeeld een voetbalveld, outdoor fitness parcours of een skatebaan. De zoekmachine is helaas niet volledig. Gebruik ‘m om ideeën op te doen, maar kijk ook vooral verder: hij mist namelijk een hoop.

Wandel- en hardlooproutes

Hardlooproutes vind je via runnermaps.nl. Je zoekt hier op plaats en kan het aantal weergegeven routes beperken door een minimale en/of maximale afstand aan te geven. Leuke toevoeging: je kan via de website ook zoeken naar loopgroepen in de buurt. De routes kan je downloaden als KML (Google Earth), TCX (Garmin) en GPX bestand, of simpelweg te gebruiken in Google Maps.

Ook RunnersWorld heeft een fijne zoekfunctie op de website staan voor hardlooproutes. De routes zijn downloadbaar als GPX bestanden.

Fietsroutes

Op zoek naar een leuke fietsroute? Neem dan een kijkje op route.nl of op Nederland Fietsland. Voor mountainbike routes ben je bij MTBroutes aan het juiste adres. Je kan hier niet alleen filteren op afstand, maar ook op hoogte.

Speelbossen

Door heel Nederland vind je speelbossen van Staatsbosbeheer. Natuurlijke speeltoestellen in het bos, waar kinderen kunnen klimmen, klauteren en (afhankelijk van de locatie) lekker met water kunnen spelen. Een leuk uitje voor de zomerse dagen! Je vindt hier een speelbos bij jou in de buurt.

Sportkeuzetest

Weet je niet precies welke sport bij je past? Doe dan de Sportkeuzetest van NOC-NSF. Binnen een paar minuten kun je te weten komen welke sport geknipt is voor jou. Op zoek naar een sport voor je kind? Doe dan deze sportkeuzetest.

Goede voornemens volhouden

En als je dan die stap hebt genomen om meer te gaan sporten, dan is het natuurlijk zaak dit goede gedrag vol te houden. Een plan helpt je om concreet uitvoering te geven aan je voornemen actiever te worden.

In het artikel Beginnen met bewegen: maak een plan beschrijven we 4 stappen die je helpen dichterbij je doel te komen. Een beweegplan helpt je meer bewegen in je dagelijks leven te bouwen. Je bepaalt zelf wat je gaat doen en hoe groot de stappen zijn die je neemt. Hoe pak je dat aan?