Spring naar content

Annemieke Molster

Als stedenbouwkundig ontwerper en onderzoeker richt ik me sinds een jaar of acht steeds meer op de voetganger, zowel in onderzoeks- als bij ontwerpopgaven.

Ik ben ervan overtuigd dat voetgangersvriendelijke steden aantrekkelijke steden zijn met zo bizar veel voordelen dat ik me soms afvraag, waarom nog niet alle steden (en dorpen) het zijn. Maar hoe kun je een stad het beste voetgangersvriendelijker maken? Hoe zorg je ervoor dat meer mensen vaker en verder kunnen en ook willen lopen? Welke ingrepen kun je doen en welke hebben het meeste effect?

Vanuit mijn bureau in Arnhem werk ik vaak samen in teams met andere deskundigen aan allerlei opgaven verspreid door het hele land. Zelf loop ik ook graag, vooral om te onthaasten en lekker buiten te zijn. Door het bos, maar ook gewoon naar de bakker. Ik heb het geluk dat de route van mijn huis naar het centrum voor een groot deel door Sonsbeek loopt, wat mij betreft het mooiste park van Nederland.

De route naar mijn werk is net te lang, dus die fiets ik lekker, behalve dan op de nationale wandel naar je werk dag. Op die manier red ik het wel om voldoende matig intensief te bewegen. Voor de intensievere beweging vind je me ook regelmatig op de tennisbaan.