Spring naar content

Dorien Dijk

Dorien Dijk richt zich vooral op jeugdgerelateerde thema’s. Op dit moment zijn de belangrijkste thema’s ‘hoe bind en behoud je jongeren bij sport, de gezonde school en risicojongeren meer perspectief bieden door middel van sport en bewegen.’ Thema’s als sport en bewegen op de brede school, naschools beweegaanbod, sport en kinderopvang, buurtsport en sport en bewegen als zinvolle vrijetijdsbesteding voor de jeugd, Vmbo in beweging, sportiviteit en respect en actieve jeugdparticipatie klinken mij als muziek in de oren. 

Naast deze thema’s heb ik me gespecialiseerd in het organiseren van congressen en bijeenkomsten. In 2010 was ik projectleider van de Ontmoetingsdag, in 2011 conferentie co├Ârdinator van het HEPA Europe Conference en in 2013 het TAFISA World Congress. 
Dat alle kinderen de mogelijkheid hebben om te sporten en bewegen, dat ze lid kunnen worden van een sportvereniging, dat ze lekker buiten kunnen spelen in de buurt en plezier beleven op welk niveau dan ook, daar gaat het voor Dorien om. Na 10 jaar in Amsterdam te hebben gewerkt in achterstandsbuurten begon ik bij Kenniscentrum Sport & Bewegen (voorheen NISB).

In Amsterdam leerde ik de praktijk kennen en in stadsdeel Oost co├Ârdineerde ik de jeugdsportactiviteiten in de buurt. Dit vormde de basis om te zien hoe waardevol breedtesport is. Mijn eigen passie voor sport begon al toen ik jong was. Na turnen en voetbal werd het uiteindelijk tennis. Dit speel ik nog steeds met veel plezier en op dit moment speelt vooral de gezelligheid een belangrijke rol. Naast zelf sporten ben ik actief geweest in het bestuur van de tennisclub TV Tie Breakers en op dit moment in de commissie van het meidenvoetbal bij SV Diemen.