Spring naar content

Hiske Blom

De doelgroep waar Hiske zich mee bezig houdt is de jeugd. Dat zoveel mogelijk kinderen plezier beleven aan bewegen is voor haar het allerbelangrijkst. 

Voor kinderen met overgewicht kan bewegen daarnaast ook andere voordelen hebben. Toen Hiske bij Kenniscentrum Sport werkte verzamelde en deelde zij samen met collega’s kennis over de ervaringen vanuit de Sportimpuls projecten ‘Kinderen Sportief op Gewicht’ bijvoorbeeld ten aanzien van financiering, werving, ouderbetrokkenheid en borging van overgewicht projecten. Ook bood Hiske overzicht in de (erkende) aanpakken die landelijk beschikbaar zijn. Voor kinderen met overgewicht, maar ook aanpakken die in te zetten zijn in de schoolsetting.

Bewegen op school als onderdeel van de Gezonde School aanpak viel ook onder haar aandachtgebied. Daarbij verdiepte Hiske zich in het bijzonder op bewegen in relatie tot cognitie en schoolprestaties. Ook het binden en behouden van jongeren voor de sport is iets waar Hiske zich hard voor maakt.

Belangrijke drijfveer voor Hiske is het plezier en de sociale contacten die sport en bewegen kunnen brengen. Ze heeft in haar jeugd veel gesport en staat nog steeds wekelijks met veel plezier op het hockeyveld. Na een aantal jaar gewerkt te hebben bij de gemeente Amsterdam, afdeling Sport & Recreatie, ging zij aan de slag in 2007 gestart bij het Kenniscentrum Sport, wat toen nog NISB heette.

Tegenwoordig werkt Hiske als adviseur Gezonde School in gemeente Zaltbommel Projectmedewerker Gezond Gewicht Rivierenland.