Spring naar content

Jeroen Hoyng

Al sinds mijn kinderjaren zijn sport en spel mijn favoriete (vrijetijds)activiteiten. De interesse bestrijkt een breed spectrum aan sporten waarbij hockey bovenaan staat. Zelf heb ik op enkele Nederlandse kampioenschappen hockey alsook Nederlands en Europees kampioenschappen bordspelen mogen spelen. Ik bezit een ruime verzameling van meer dan 300 kaart-, dobbel- of bordspellen met als logische thema “sport”.

De Paralympics in 1980 in Arnhem inspireerden mij om van mijn hobby zelfs mijn beroep te maken zodat ik ook anderen de mogelijkheid kan bieden het plezier te ondervinden als ik heb in deze vrijetijdsactiviteiten. Al in de jeugd begon ik met het trainen en coachen van hockeyteams en dat heb ik 20 jaar gedaan. Tijdens mijn studie Vrijetijdwetenschappen heb ik me gespecialiseerd in sport in Brussel. Na werkzaam te zijn geweest bij de Vrije Universiteit Brussel (onderzoeker), bij de Interprovinciale Organisatie Sport (projectmanager), bij gemeente Amsterdam (senior beleidsmedewerker sport) en het Mulier Instituut (onderzoeker) ben ik sinds 2004 werkzaam bij het Kenniscentrum Sport & Bewegen (voorheen NISB).

Bij Kenniscentrum Sport & Bewegen houd ik me hoofdzakelijk bezig met beweegvriendelijke omgeving, sport en bewegen in de buitenruimte en omgevingswet. Daarnaast zijn mijn interessegebieden sportinnovaties, beweeggames en gemeentelijk, regionaal en provinciaal sportbeleid. Tevens heb ik ervaring op het gebied van sportparticipatie/sportdeelname, verenigingsondersteuning en functies en betekenissen van sport.