Spring naar content

Marieke Verhaaf

Nog tijdens mijn studie Bestuurs- en organisatiewetenschap in 2003, ging ik aan de slag als beleidsmedewerker bij een gemeente. Bij toeval belandde ik zo in de wereld van het sport- en beweegbeleid. Een paar gemeenten verder, kwam ik in 2008 bij het Nederlands Instituut voor Sport en Bewegen terecht, tegenwoordig het Kenniscentrum Sport. We hebben het veel over bewegen in relatie tot gezondheid en leefstijl. Sporten is belangrijk maar nog belangrijker is voldoende bewegen om gezond te worden en te blijven.

Gemeenten zijn bij uitstek organisaties die mensen via lokaal beleid kunnen stimuleren, motiveren en uitdagen om in beweging te komen en te blijven. Daarom onderhoud ik relaties met gemeenten om onze kennis over sport- en beweegbeleid te verspreiden en nieuwe kennis te verzamelen. Daarbij komt mijn eigen gemeentelijke ervaring goed van pas. Het is leuk en afwisselend om gemeenten van verschillende omvang en met verschillende problematiek te adviseren over sport- en beweegbeleid. Ontwikkelingen, trends en vragen die ik signaleer, breng ik over aan mijn collega’s die er mee aan de slag kunnen. Zo stemmen we onze kennisproducten goed af op de vraag en kan ik die kennis weer meenemen naar andere gemeenten.

Gemeenten kunnen bij mij terecht voor vragen en advies over sport- en beweegbeleid. Afhankelijk van de vraag schakel ik daarbij collega’s met de juiste expertise in.