Spring naar content

Mirjam Stuij

Mirjam Stuij heeft aan de Universiteit van Amsterdam een bachelor Biomedische Wetenschappen en een master Medische Antropologie & Sociologie behaald. Voor haar afstudeerscriptie, met de titel Kinderen over lichaamsbeweging, heeft ze onderzoek gedaan naar de betekenissen die Amsterdamse basisschoolkinderen uit een hoge en een lage sociaaleconomische statusgroep geven aan verschillende vormen van lichaamsbeweging, waaronder sportbeoefening, de gymles op school en buitenspelen.

Sinds oktober 2007 is Mirjam als onderzoeker werkzaam bij het Mulier Instituut. Ze is ge├»nteresseerd in betekenissen die mensen geven aan sport, gezondheid en hun lichaam en heeft zich onder andere beziggehouden met daaraan gerelateerde onderwerpen als overgewicht, zelfdiscipline en sportsocialisatie in verschillende sociale klassen. Daarnaast was ze betrokken bij meerdere onderzoeken op het gebied van school en sport en bij verrijkingstrajecten voor sport- en beweeginterventies.

Vanaf 2013 is ze ook werkzaam als promovendus bij het VUmc en doet ze onderzoek naar betekenissen van bewegen en sport voor mensen met diabetes en de zorgverlening op dit gebied (www.stzverhalen.nl).