Spring naar content

Odin Wenting

Odin Wenting (1969) is als sporttechnisch specialist van binnensportaccommodaties vanaf 1995 werkzaam geweest bij de afdeling advies van NOC*NSF en het latere ISA Sport en sinds de afgelopen 10 jaar eigenaar van zijn eigen adviesbureau in deze nichemarkt. Sinds 2006 is er ook een nauwe werkrelatie met M3V Sport waarvoor hij de sporttechnische vraagstukken op zich neemt. Hij groeide op in de Achterhoek en verhuisde in 1992 naar Arnhem om daar de HTS Bouwkunde te finishen. Bekwaamde zich in Hogere Bouwakoestiek en Hoger Bouwmanagement in 1998 en 2000.

Op sportief gebied was Odin actief als tennisser (4/3) vanaf zijn zesde en speelde competitie in hoogste divisie op zaterdag, vervulde daarnaast diverse bestuursfuncties en organiseerde jarenlang tennistoernooien. Naast hardlopen, skiën en golf is reizen nog steeds een enorme passie, met als hoogtepunt een sabbatical van 7 maanden (2002) in Nieuw Zealand en Australie.

In zijn dagelijkse werk is ‘goede en veilige sportgebouwen realiseren zowel voor alle gebruikers als voor de eigenaar’ het ultieme doel; waarbij in deze projecten de focus zal liggen op de gebruiksfase. Dit start meestal met het schrijven van een Programma van Eisen dat vervolgens gedurende ontwerpfase en de realisatiefase streng bewaakt dient te worden om de afgesproken doelstellingen echt te realiseren. Daarnaast is zijn lidmaatschap aan de normcommissie OMS (Overdekte Multifunctionele Sportgebouwen) ofwel werkgroep 7 van NOC*NSF een weloverwogen keuze om de sporttechnische normen up to date te houden.