Spring naar content

Peter-Jan Mol

Peter-Jan is deskundig op het gebied van lokaal sportbeleid, de maatschappelijke en economische waarde van sportevenementen, zitgedrag en gezonde mobiliteit.

Daarnaast houdt hij zich bezig met integriteit in de sport, bewegen en cognitie bij jeugd en heeft hij expertise op het gebied van sedentair gedrag en dynamisch werken. Practice what you preach is een spreuk die op zijn lijf is geschreven.

Hij houdt enorm van sporten en bewegen en is er ook niet vies van om anderen hierin te stimuleren. Zo is hij initiatiefnemer van het ‘oranje fietsenplan’ bij het Kenniscentrum Sport, promoot hij gezonde mobiliteit en is hij de motor achter het dynamisch ingerichte kantoor in Ede, met o.a. zit-sta bureau’s, stavergadertafels en fietsbureaustoelen.

In zijn vrije tijd is hij een zeer gemotiveerde triathleet, is hij organisatorisch actief bij triathlonvereniging Cerberus, organiseert hij de leukste hardloopwedstrijd van Nederland (Molenhoeks Makkie) en probeert hij allerlei andere, vooral sportieve, activiteiten van de grond te krijgen of te ondersteunen.