Spring naar content

Robert Gelinck

Ik heb altijd heel veel plezier gehaald uit het sporten en dat doe ik nog steeds. Ik vind het prachtig om het team van mijn zoontje te trainen en hen op zaterdag te coachen. Ze krijgen nieuwe vriendjes, ze worden iedere week een beetje beter en vooral het plezier dat die jongetjes met elkaar hebben is geweldig om mee te maken.
Zelf heb ik een groot deel van mijn leven gevoetbald, en nu ben ik regelmatig in de sportschool te vinden. Mijn hele werkzame leven ben ik actief in de sport. Daarbij heb ik gemerkt dat alle collega’s en studenten waar ik mee werkte, een grote passie voor sport hebben en dat geeft een hele prettige sfeer.

Bij Kenniscentrum Sport voel ik die passie en betrokkenheid ook weer. Als manager was mijn belangrijkste opdracht om de ‘kennis’-kant van NISB beter te organiseren en steviger te positioneren. Ik heb daarbij onze relatie met onderzoek en onderwijs verstevigd en werk nu aan verdere intensivering van de relatie met hogescholen en universiteiten. Belangrijke uitdaging is om de resultaten uit onderzoek te ‘vertalen’ tot bruikbare kennis en tools voor mensen die in de sport werken.