Spring naar content

Tim van Schie

Met een achtergrond in Sportkunde en Sociologie ondersteun ik gemeenten, lokale professionals en sport- en beweegaanbieders bij het vormgeven van sportbeleid en -praktijk. Hierbij vind ik het belangrijk te werken op basis van beschikbare wetenschappelijke kennis en kwalitatieve instrumenten die zich in de praktijk hebben bewezen.

Als adviseur trainee hield ik mij bij Kenniscentrum Sport voornamelijk bezig met vraagstukken over de kwaliteit van sport- en beweegaanbod én monitoring en evaluatie. Tevens deed ik bij Kennispraktijk en Kenniscentrum Sport onderzoek naar de rol van sport en bewegen binnen de Omgevingswet, die naar verwachting in 2021 in werking zal treden.

Waar in mijn werk de maatschappelijke- en gezondheidswaarde van sport en bewegen centraal staan, sport ik zelf om de intrinsieke waarde van sport. Beleving, uitdaging, competitie, spanning, ontspanning en, bovenal, plezier zijn mijn drijfveren. Vanaf de jongste jeugd voetbal ik in verenigingsverband op het veld en in de zaal. Daarnaast ben ik liefhebber van wielrennen en hardlopen.