Spring naar content

Angerlo vooruit wint award Beste Initiatief Duurzaamheid

Op de Vakbeurs Sportaccommodaties vielen twee sportverenigingen in de prijzen, dankzij hun inspanningen om te verduurzamen. VV Wolfaartsdijk ging er vandoor met de titel Sportaccommodatie van het Jaar. Maar ook voetbalvereniging Angerlo Vooruit liet zien goed op weg te zijn in verduurzaming. Daarom ontving deze vereniging de award voor Beste Initiatief Duurzaamheid.

In het voorjaar van 2020 wordt de nieuwe sportaccommodatie van de voetbalclub opgeleverd. In het ontwerp is op alle mogelijke vlakken gekozen voor duurzame oplossingen. Zo zijn op alle LED lampen bewegingssensoren aangesloten en hebben de gekozen materialen een FSC-keurmerk.

De schouders eronder

Angerlo Vooruit wint award beste initiatief duurzaamheid
Irene Eijs (bestuurslid NOC*NSF), Dirk Willem Tiecken (voorzitter v.v. Angerlo Vooruit)

De jury was ook onder de indruk van de betrokkenheid van de vele vrijwilligers. “Erg bijzonder dat een klein dorp er zo massaal zijn schouders onder heeft gezet”. Voorzitter Dirk Willem Tiecken laat weten erg blij te zijn met de prijs. “Het is erkenning voor de inspanning die we hebben geleverd om een zo duurzaam mogelijk complex neer te zetten. En waardering voor het harde werk van al onze vrijwilligers die hun steentje hebben bijgedragen aan dit project.” Tiecken heeft al veel leuke reacties gehad van andere verenigingen in de buurt én van de gemeente. Ook aan de Gelderlander ging deze mooie aanmoedigingsprijs niet voorbij.

Meer weten over de verduurzaming van Angerlo Vooruit? Ze vertellen er op hun website meer over.

De verkiezing is een samenwerking tussen Vakbeurs Sportaccommodaties, NOC*NSF, Kenniscentrum Sport & Bewegen, Mulier Instituut en Rijksdienst voor Ondernemend Nederland (RVO). Meer weten over verduurzaming van sportaccommodaties? Ga naar www.duurzamesportsector.nl.