Spring naar content

Begeleidingstrajecten Verduurzaming NOC*NSF in de praktijk

Je weet inmiddels vast al dat je als sportvereniging gebruik kunt maken van een begeleidingstraject van NOC*NSF, om je op weg te helpen in de verduurzaming van de sportaccommodatie. Deze trajecten worden gesubsidieerd en zijn voor jouw vereniging dus kosteloos. Al honderden verenigingen hebben deze trajecten aangevraagd. Team Sportservice maakte een videoverslag van twee verenigingen waarvoor zij het begeleidingstraject hebben uitgevoerd.

Biljart Vereniging Horna 

De biljartvereniging heeft al sinds 1989 het verenigingsgebouw in bezit en maakt hier al jaren met veel plezier gebruik van. De club verbruikt veel elektra en de voorzitter vindt het dan ook niet meer dan logisch dat ze hier verstandig mee omgaan.

Handbalvereniging Zaanstreek

Onder begeleiding van Team Sportservice heeft de vereniging het verduurzamingstraject doorlopen, waaronder de energiescan. De financiering is via Team Sportservice tot stand gekomen bij SWS. Binnen twee maanden lagen de zonnepanelen al op het dak.

Ga jij ook een de slag met het begeleidingstraject? 

Voor de uitvoering van deze begeleiding is NOC*NSF een samenwerking aangegaan met een aantal hierin gespecialiseerde bureau’s: Groene club, Sportstroom, Sportservice Noord-Brabant, Sport Drenthe, Team Sportservice, Huis van de Sport Limburg en Sportief Opgewekt. Je kiest zelf de partij met wie je het traject wilt gaan doorlopen. Ook aan de slag met verduurzaming? Klik dan hier.

Ook voor ondernemers

Wist je trouwens dat je als ondernemer in de sport ook gebruik kunt maken van dit begeleidingstraject? Je hoeft dan slechts de helft van de kosten te betalen. Klik hier voor meer informatie.