Spring naar content

Zonnepanelen op mijn sportaccommodatie: Hoe? 

Wanneer gemeenten en verenigingen aan de slag gaan met verduurzaming van de sportaccommodatie, is de eerste stap vaak de aanschaf van zonnepanelen. Dat blijkt ook wel uit de verhalen die we delen op ons platform www.duurzamesportsector.nl.

Zonnepanelen zijn een logische eerste stap. Immers: de energierekening is voor veel accommodaties de grootste kostenpost. Maar voordat je tot aanschaf overgaat, is het wel noodzakelijk om te kijken wat de beste oplossing voor jouw situatie is.

Van huishouden naar sportvereniging

Er is online al veel informatie over zonnepanelen te vinden. Maar de informatie die je vindt, heeft bijna altijd betrekking op een huishouden. Wanneer je met je sportaccommodatie wilt overstappen op zonnepanelen, is dat toch wel anders. En je hebt misschien ook niet heel veel tijd of zin om lang te moeten zoeken en veel artikelen te moeten doorspitten. Soms wil je gewoon een concreet antwoord op je vraag.

Antwoorden per thema

Het team Duurzame Sportsector van Kenniscentrum Sport & Bewegen begrijpt dat. En daarom hebben wij al wat voorwerk gedaan en de meest gestelde vragen (de frequently asked questions, de FAQ) op een rijtje gezet en voorzien van praktische antwoorden. Ook zijn de vragen ingedeeld per thema, om het nog makkelijker te maken.

Staat jouw vraag er niet tussen? Of wil je na het doorlezen van de vragen en antwoorden meer weten of advies? Wij staan voor je klaar via info@kenniscentrumsportenbewegen.nl en 0318-490900.

Wat wil je nog meer weten?

Naast zonnepanelen zullen we voor meer onderwerpen FAQ’s gaan maken, zoals warmtepompen, isolatie en led verlichting. Heb jij een suggestie voor een ander onderwerp? Laat het ons dan ook weten. We wensen je veel succes met de eerste stap in de verduurzaming van jouw sportaccommodatie!

Meer weten over waterpompen? Bekijk het artikel over FAQ Warmtepompen.