Spring naar content

Kennisdag: Natuurinclusieve Sportlocaties op Papendal

Hoe kan een sportaccommodatie meer natuurinclusief worden en tegelijkertijd zorgen voor meer sportplezier? Het afgelopen half jaar is in vijf living labs door heel Nederland naar antwoorden op deze vraag gezocht. De inzichten die de living labs opleveren zijn zowel procesmatig als inhoudelijk veelbelovend. Om deze resultaten te kunnen delen, wordt de Kennisdag Natuurinclusieve Sportlocaties georganiseerd.

Hoe realiseer je groene locaties die een prettige plek zijn m te verblijven en nodigen uit om in beweging te komen? Hoe stimuleer je de biodiversiteit op sportaccommodaties? Hoe maak je deze plekken klimaatbestendig? Op 26 juni in Papendal kun je van deskundigen antwoord krijgen op deze en vele andere vragen.

Dagvoorzitter Glenn van der Burg gaat in de ochtend onder andere in gesprek met Lodewijk Hoekstra, de vijf living lab-regisseurs en kwartiermaker Koen Beelen. Lodewijk Hoekstra is ambassadeur van Groene Cirkels Groene Gezonde Stad en de oprichter van NL Greenlabel. Hij vertelt over een meer duurzame wereld waarin mens en natuur in balans zijn.

’s Middags zijn er verschillende kennissessies en workshops waar je aan deel kan nemen met onderwerpen als: ‘Van nulmeting naar daadwerkelijke uitvoering’, ‘Participatie: Hoe neem je verschillende betrokkenen mee in de natuurinclusieve plannen?’ en ‘Natuurinclusieve Paardenhouderij’.

Waar? Sport- en Congrescentrum Papendal, Arnhem

Wanneer? 26 juni van 09.00-17.00 uur

Aanmelden? Tot en met 5 juni via deze link

De kennisdag is een initiatief van de Routekaart Verduurzaming Sport i.s.m. Collectief Natuurinclusief.

Foto: Guy Oldenkotte