Spring naar content

Buyer Group Circulaire Sportaccommodaties

De Buyer Group Circulaire Sportaccommodaties helpt gemeenten sinds najaar 2022 bij het inkopen van duurzame sporthallen, zwembaden en sportvelden.

Gemeenten en marktpartijen vinden veel obstakels bij aanbestedingen van circulaire sportaccommodaties. Onder leiding van PIANOo, Expertisecentrum Aanbesteden,  werken de gemeenten Leiden, Eindhoven, Amersfoort, Amsterdam, Utrecht en Rotterdam aan antwoorden op vragen als:

  • Wat is de werkdefinitie van circulariteit voor sportaccommodaties?
  • Wat brengt dat met zich mee voor mijn organisatie?
  • Kunnen we dienst- en servicegericht inkopen in plaats van productgericht, vanuit een behoeftevraag?
  • Hoe ziet het circulaire verdienmodel voor de markt eruit?
  • Hoe manage je een circulair contract?

Uiteindelijk zorgen deze antwoorden voor een standaard aanbestedingsstrategie voor inkoop van circulaire sportaccommodaties. Dat levert kwaliteit, snelheid en eenduidigheid voor gemeenten en duidelijkheid voor de markt.

Gerben Hofmeijer, adviseur bij Rebel is projectleider van de Buyer Group Circulaire Sportaccommodaties vanuit PIANOo, Expertisecentrum Aanbesteden.

Heb je vragen? Of wil je aansluiten bij de Buyer Group Circulaire Sportaccommodaties? Dan kun je contact opnemen met Gerben. (E: gerben.hofmeijer1@pianoo.nl & T: 06 21 43 98 18)

Voor meer informatie over innovaties binnen de duurzame sportsector, kijk op de innovatiepagina van de Duurzaamheidsatlas