Spring naar content

De Duurzaamheidsatlas voor gemeenten 

‘In Nederland zijn allerlei mooie concrete voorbeelden van duurzame sportaccommodaties te vinden’, vertelt Joost ten Bulte, interim adviseur verduurzaming. ‘Deze voorbeelden worden gepresenteerd op congressen en in nieuwsbrieven, maar deze kennis blijft niet zichtbaar. Dat terwijl dit waardevolle inspiratie is voor anderen. Daarom hebben wij de Duurzaamheidsatlas ontwikkeld: iedere accommodatiehouder kan afhankelijk van zijn eigen wensen en de fase van verduurzaming zelf zoeken naar inspirerende voorbeelden. 

Voor beleidsadviseurs

De Duurzaamheidsatlas geeft jou als beleidsadviseur inzicht in duurzame sportaccommodaties in jouw omgeving of provincie. Deze atlas kan ook als dashboard dienen, zodat beleidsambtenaren en bijvoorbeeld buurtsportcoaches zien welke stappen zijn gerealiseerd en waar behoefte aan is. Zo kunnen zij hier meer focus op leggen en ondersteuning bieden.

Wanneer je bent ingelogd krijg je een overzicht van alle sportclubs die jij hebt toegevoegd.

Sport Fryslân helpt verenigingen verduurzamen

In de provincie Friesland zijn er 300 sportverenigingen met een eigen accommodatie die baat hebben bij duurzame investeringen. Sport Fryslân helpt deze verenigingen met verduurzamen, bijvoorbeeld door een kosteloos begeleidingstraject. Om te laten zien welke sportclubs verduurzamen en voor welke maatregelen ze kiezen, heeft Sport Fryslân de Duurzaamheidatlas geïntegreerd op hun website. Dit geeft direct een mooi overzicht van duurzame clubs in jouw provincie. 

Ook jij kunt de Duurzaamheidsatlas te integreren in je eigen gemeentelijke website. Je kunt vanuit jouw website direct zien welke sportaccommodaties maatregelen hebben genomen. Naast Friesland gingen ook de provincies Gelderland, Groningen en Zeeland je voor. Meer weten? Neem dan contact op met projectleider Joost ten Bulte.