Spring naar content

De Europese Commissie stelt anderhalf miljoen beschikbaar voor inspirerende duurzame sportprojecten

Tot en met 17 oktober 2023 is het mogelijk om subsidie aan te vragen bij de Europese Commissie voor het ontwikkelen van duurzame sportprojecten. Binnen het budget van anderhalf miljoen euro kunnen projecten een subsidieaanvraag indienen van maximaal € 400.000 per project. Het betreft een tijdelijke subsidie.

De doelstellingen van de subsidie zijn: 

  • Het verzamelen en delen van inspirerende voorbeelden en kennis om de sportsector te verduurzamen.
  • Het ontwikkelen van een toolkit voor sportorganisaties om positief klimaatgedrag te bevorderen.
  • Het onderzoeken van nieuwe werkwijzen om sport als model van verduurzaming te laten functioneren, met name voor jonge Europese generatie.
  • Het geven en implementeren van sociale en ecologische duurzame oplossingen voor sportevenementen.

Voor wie?
De subsidie is bedoeld voor projecten die inspireren en gemakkelijk vermenigvuldigbaar zijn. En projecten waarin sport en haar omgeving samenwerken aan verduurzaming middels co-creatie.

Volgens de Europese Commissie kan de verduurzaming van de sportsector een impuls geven aan de duurzame, sociale en ecologische transitie. De communicatieve kracht van sport, sportevenementen en rolmodellen binnen de sport kunnen EU-burgers motiveren actief deel te nemen in de energietransitie. 

Alle informatie over de subsidie en aanvragen kan via deze site

Als het aanvragen van een Europese subsidie nieuw voor je is, kan deze handleiding je helpen om een succesvolle projectaanvraag in te dienen.