Spring naar content

De vakjury van de verkiezing Sportaccommodatie van het jaar is bekend

Iedere sporter is gebaat bij een toekomstbestendige sportaccommodatie. Hierin speelt duurzaamheid een sleutelrol. Daarom zijn wij op zoek naar het beste initiatief op het gebied van duurzaamheid. En dan zijn we niet alleen benieuwd naar de plannen, maar vooral naar wat al gerealiseerd is. Naast de eretitel Sportaccommodatie van het jaar 2022 ontvangt de winnaar een cheque van €2000,- om te besteden aan de accommodatie. Wil jij jouw club in de spotlight zetten? Meld je dan aan via sportaccommodatievanhetjaar.nl

De vakjury is bekend

De prijs ‘Sportaccommodatie van het jaar’ wordt komend jaar voor de derde keer uitgereikt en is een initiatief van NOC*NSF, Kenniscentrum Sport & Bewegen, Mulier Instituut en RVO. De vakjury bestaat uit:

  • Bert van Oostveen, directeur-bestuurder Kenniscentrum Sport & Bewegen
  • Irene Eijs, bestuurslid NOC*NSF
  • Remco Hoekman, directeur Mulier Instituut
  • Judith Maas, directeur SDG Nederland.

Bert van Oostveen “Samen de sportsector verduurzamen is een mooie uitdaging. Daarom willen wij clubs die goed bezig zijn met verduurzamen een podium geven. De geldprijs kan ze daarnaast op weg helpen in hun verdere verduurzamingsproces.” 

Sportaccommodatie van het jaar

De prijs is bedoeld om sportverenigingen die goed op weg zijn met het verduurzamen van hun accommodatie in de spotlight te zetten en om andere clubs te stimuleren ook aan de slag te gaan. In 2050 moeten alle sportaccommodaties CO2-arm zijn, dat betekent een CO2-reductie van 95% ten opzichte van 1990. In 2030 moet 49% CO2-reductie gerealiseerd zijn. Daarom moet de branche stappen gaan zetten in het verduurzamen en toekomstbestendig maken van de sportaccommodaties.

Sport NL Groen

Wil je als club vandaag al aan de slag met verduurzamen? Op 10 november 2021 is de tool Sport NL Groen gelanceerd. Sport NL Groen maakt verduurzamen toegankelijk en rendabel voor alle sportclubs in Nederland. Als eigenaar van een sportaccommodatie kun je gebruik maken van de tool om de mogelijkheden tot verduurzaming van de accommodatie concreet in kaart te brengen.

Sport NL Groen is een onafhankelijke, online tool waar alle aspecten van verduurzaming samenkomen. Je krijgt als sportclub of gemeente gratis advies van energiecoaches over hoe je jouw sportaccommodatie kunt verduurzamen. Behalve duurzaamheidsadvies, krijg je ook informatie over landelijke en regionale subsidies en financieringsmogelijkheden. Je kunt vervolgens zelf kiezen hoe je wilt verduurzamen en met welke partijen.

Kijk voor meer informatie op deze website.