Spring naar content

Digitale tour door sportpark Middenmeer

De Gemeente Amsterdam heeft een digitale tour ontwikkeld. In deze tour loop je een rondje langs alle duurzame maatregelen op het sportpark van Middenmeer in Amsterdam-Oost. Dit sportpark is in real life ook openbaar toegankelijk en een inspiratiebron voor andere gemeenten en sportclubs. Je wordt welkom geheten in een 360 graden video. Verder leer je meer over de duurzame maatregelen die zijn genomen op het sportpark, zoals een klimaatadaptief veld, gestikt kunstgras, sensoren, waterdoorlatende bestrating en vlinderidylles.

Digitale tour

Daarnaast geeft de tour ook praktische tips. Zo vertelt Peter, de beheerder van het sportpark: “Voor het onderhoud rijdt er een trekker over een kunstgrasveld. Nu kan een trekker geen haakse bochten maken, dus dat was altijd een probleem in de hoeken. Bert heeft daar iets slims voor bedacht, ronde hoeken! Dit is dus veel makkelijker in het onderhoud.”

Het op het sportpark gevestigde clubgebouw van hockeyclub AthenA is onderdeel van de tour. Hier bestaat duurzaamheid ook uit de zorg voor het gebouw, de omgeving en mensen. Van het technische verhaal van warmtepomp, tot leuke ideeën zoals een kruidentuin. Zij laten zien dat je met vrijwilligers gezamenlijk tot mooie oplossingen komt. 

Aanbesteding voor meer innovaties

De Gemeente Amsterdam laat met haar onkruidrobot en klimaatadaptieve veld als parel zien dat ze de laatste innovaties toepassen op de sportvelden. De gemeente Amsterdam wil in samenwerking met Haarlem, meerdere innovatieve oplossingen ontwikkelen en gezamenlijk inkopen op een unieke manier. Hiervoor is zojuist een ‘marktconsultatie Toekomstbestendige sportvelden’ gepubliceerd. De uitkomsten zijn erg interessant en waardevol en worden meegenomen als input voor de aanbestedingsprocedure die na de zomer van 2022 van start gaat. Zo werken we gezamenlijk toe naar toekomstbestendige kunstgrasvelden. Wil je hiervan op de hoogte gehouden worden? Mail dan naar: duurzamesport@amsterdam.nl