Spring naar content

Genomineerden Sportaccommodatie van het Jaar 2024 bekend

Vandaag heeft de jury de genomineerden voor de Sportaccommodatie van het jaar 2024 bekend gemaakt. Het was in de aanmeldingen duidelijk te zien dat het een jubileumeditie betreft. Er is veel variatie en een hoge kwaliteit.

De genomineerden van de verkiezing zijn: SF Deinum uit Friesland, Sportpark de Eendracht uit Amsterdam, DCH Hudito uit Delft, KV Sparta uit Zevenhuizen Groningen en FC Weesp. Ook dit jaar waren de aanmeldingen van hoge kwaliteit. Van innovatieve oplossingen voor waterbesparing tot eigen planvorming voor meer biodiversiteit en clubs die nooit eten weggooien. De jury ziet ook een verschuiving naar steeds meer multifunctioneel gebruik van sportaccommodaties.

De vijf genomineerden waren zijn in goed gezelschap van vele andere duurzame aanmeldingen waarin een veelheid aan sporten voorbij kwam van hengelsport tot roeien en van jeu de boule tot atletiek. Wil je alles lezen over de beoordeling, lees dan dit bericht van NOC*NSF.

Dit jaar wordt de titel Sportaccommodatie van het Jaar voor de vijfde keer uitgereikt. De winnaar van vorig jaar O.N.T. Opeinde ontvangt 15 mei op haar sportaccommodatie de jury en de genomineerden van dit jaar om de verkiezing af te ronden met een feestelijke avond waar de winnaar bekend gemaakt zal worden.

Lees alles over de verkiezing op Sportaccommodatie van het Jaar.