Spring naar content

Gratis duurzaamheidadvies voor monumentale sportcomplexen

Zie jij de energierekening ook alleen maar oplopen en weet je niet hoe je verduurzaming – passend bij het monument – moet aanpakken? En ben je op zoek naar duurzaamheidsadvies? Dan zijn we op zoek naar jou!

De Rijksdienst voor het Cultureel Erfgoed start het project ‘Gebouwenaanpak verduurzaming monumenten’ binnen het kennis- en innovatieplatform verduurzaming maatschappelijk vastgoed. Voor dit project zijn we op zoek naar monumentale sportcomplexen. Dit mag een rijksmonument, gemeentelijk monument of provinciaal monument zijn.

Wees er snel bij, want er zijn slechts 2 plekken beschikbaar.

Wat krijg je van ons?

Je krijgt van ons een gebouwenaanpak verduurzaming voor jouw complex. Dit bestaat uit een duurzaamheidsadvies betreffende de gebouwschil en technische installaties. Daarnaast ontvang je een programma van eisen die aansluit bij jouw wensen/eisen. Dit advies is gratis en vrijblijvend. We hopen natuurlijk wel van harte dat jullie onderdelen uit het advies kunnen inzetten om ook het monumentale vastgoed te verduurzamen!

Welke voorwaarden zijn eraan verbonden?

Het beschikbaar stellen van je gebouw, gebouwgegevens (zoals tekeningen, MJOP, energieverbruiken e.d.) en de mogelijkheid tot het doen van een opname op locatie. Natuurlijk houden we jullie betrokken en indien wenselijk kunnen jullie meedenken bij het opstellen van het advies. Een actieve(re) rol is dus mogelijk, maar niet noodzakelijk.

Hoe maak ik kans op een gratis duurzaamheidsadvies?

Stuur een korte motivatie in waarom jouw sportcomplex mee moet doen, met adres en contactgegevens. Voeg in ieder geval een overzicht toe van welke duurzame maatregelen er al getroffen zijn en wanneer onderhoudswerkzaamheden gepland zijn.

Reacties (en vragen) mogen naar i.koreman@cultureelerfgoed.nl.