Spring naar content

Heeft jouw club de meest duurzame sportaccommodatie van het jaar?

Iedere sporter is gebaat bij een krachtige sportaccommodatie. Daarin speelt duurzaamheid een sleutelrol. Daarom zijn wij op zoek naar de meest duurzame Sportaccommodatie van het jaar 2023. Heeft jouw club mooie stappen gezet op het gebied van duurzaamheid? Meld je aan en maak kans op deze felbegeerde titel én een geldprijs tot €3000,-

Waarom deze verkiezing?

De sportsector gaat verduurzamen en wil in 2050 CO2 arm zijn. Dit hebben NOC*NSF en Kenniscentrum Sport & Bewegen afgesproken, samen met de andere ondertekenaars van de Routekaart Verduurzaming Sport. Goed voorbeeld doet goed volgen en biedt daarnaast inspiratie. Daarom hebben NOC*NSF en Kenniscentrum Sport & Bewegen de prijs voor de beste Sportaccommodatie van het jaar in het leven geroepen. De prijs wordt komend jaar voor de vierde keer uitgereikt.

De aanmeldingen worden beoordeeld op deze belangrijke criteria: duurzame energie, duurzaam materiaalgebruik, duurzame omgeving, multifunctionaliteit en communicatie. 

Wil je jouw club in de spotlight zetten?

Je kunt je aanmelden vanaf 1 november tot 14 februari. Meld je aan en:

  • Maak kans op de titel Sportaccommodatie van het jaar 2023
  • Maak kans op €3000,- om jouw club te verduurzamen
  • De 5 genomineerden ontvangen een toffe video van hun club

Meld je vandaag nog aan

Sportclub SDDL uit Brabant ging je voor

In 2022 is korfbal- en voetbalclub SDDL uit het Brabantse Demen verkozen tot meest duurzame sportaccommodatie van 2022. Hun sportaccommodatie is één grote CO2-opslag. Zij hebben bij de bouw gebruik gemaakt van circulaire materialen, in zowel bouw als inrichting. De accommodatie is multifunctioneel inzetbaar. Van een drumband tot jeugdwerk, de accommodatie wordt heel divers gebruikt. En een mooie plus: de club heeft een eigen groentetuin die biodiversiteit stimuleert.

Lees meer over de verkiezing Sportaccommodatie van het jaar 2023.