Spring naar content

In 2030 alle sportevenementen CO2-neutraal en circulair

Afgelopen vrijdag hebben 20 partijen deze ambitie ondertekend in het Gelredome. Tijdens de start van het WK Dames volleybal in Arnhem was de aftrap van het Versnellingsprogramma Duurzame Circulaire Sportevenementen

Onder andere Sportinnovator, Johan Cruyff ArenA en TIG Sports gaan samen met vele andere organisaties de komende vier jaar aan de slag om topsportevenementen CO2-neutraal en circulair te maken. Met het Actieplan Duurzame en Circulaire sportevenementen is een concreet plan ingezet om de ambitie in 2030 te behalen.  Er wordt aan duurzame oplossingen gewerkt binnen de  de thema‚Äôs: 

  • mobiliteit
  • grondstoffen
  • water
  • energie
  • food & beverages. 

Uitdagingen in het bereiken van de ambitie gaan onder andere over integrale samenwerking en gedrag. Dat de versnelling al in is gezet werd duidelijk met mooie voorbeelden die werden getoond. Zoals de verbinding die tussen gezondheid en duurzaamheid werd gelegd. Gezonde en duurzame voeding is een belangrijk thema tijdens het WK Volleybal Dames. Gezonde keuzes in voeding geven minder afval en een lagere CO2-uitstoot tijdens de productie. 


Zo wordt duurzaamheid en circulariteit op sportevenementen het nieuwe normaal en dragen zij bij aan een duurzame sportsector.