Spring naar content

Innoveer jij mee aan de sportaccommodatie van de toekomst?

Het VSG-Young Professionals Network (onderdeel van de Vereniging Sport en Gemeenten) is door het Ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport uitgedaagd om een advies uit te brengen over het sportaccommodatie(beleid) van de toekomst. En jij krijgt de kans om daar een innovatieve bijdrage aan te leveren!

De sportwereld is volop in beweging. We worden met zijn allen ouder. De behoeftes van de sporter zijn aan het veranderen. Sporters vragen steeds meer om beleving. Ze willen kunnen sporten op een tijdstip dat het hen uitkomt, alleen of met anderen. Ze sporten niet alleen meer bij de sportvereniging, maar er wordt ook volop en steeds meer gesport en bewogen bij andere sportaanbieders en in de openbare ruimte.
Van sportcomplex naar toren van sportmogelijkheden

Hoe kan het sportaccommodatiebeleid meebewegen met deze dynamiek in de sportwereld? Hoe richt je hier je sportcomplexen op in? Is het een overdekte sportaccommodatie? Of juist een sportaccommodatie zonder muren en vooral buiten? Een toren van sportmogelijkheden of overal kleine veldjes? Welke technologie heb je dan nodig en hebben we die dan ook tot onze beschikking?

Kortom: hoe ziet het sportcomplex en het sportaccommodatiebeleid van de toekomst er uit? Met die vraag en die uitdaging willen we graag samen met jou aan de slag om -in een serie van vier innovatiesessies- een antwoord op te vinden. Durf jij mee te dromen? Groots te denken? Het onmogelijke mogelijk te maken?

Wil jij graag hierin meedenken en het Ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport hierover adviseren? Ga dan samen met ons de uitdaging aan en start met innoveren!

Bekijk de video:

[yard_header title=”Het%20innovatietraject” /]

Onder begeleiding van Start2Create gaan we aan de slag om het sportaccommodatiebeleid van de toekomst vorm te geven. Dit gaan we doen in vier creatieve innovatie sessies die plaatsvinden verdeeld over de maanden maart, april en mei op verschillende inspirerende locaties in het land. Iedere sessie start om 7:30 en is rond 11:30 afgelopen. Tijdens de eerste sessie stellen we het bestaande beleid en de bestaande sportaccommodaties ter discussie. In de tweede en derde sessie gaan we aan de slag met het bedenken van nieuwe concepten en visies voor de toekomst, waarna we in de laatste sessie onze toekomstvisie zullen uitwerken tot een presentatie, in welke vorm dan ook. Als afsluiting zullen we onze ideeën presenteren aan de directie sport van het Ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport.

[yard_header title=”Kosten” /]

Deelname is gratis en wij zorgen voor een goed ontbijt, koffie en thee!

[yard_header title=”Data%20en%20locaties” /]

  • Donderdag 5 maart 7:30-11:30 uur
  • Donderdag 26 maart 7:30-11:30 uur
  • Woensdag 15 april 7:30 – 11:30 uur
  • Donderdag 14 mei 7:30 – 11:30 uur

De locaties waar de innovatiesessies worden gehouden worden bekendgemaakt op de website van Vereniging Sport en Gemeenten (VSG).

[yard_header title=”Deelnemen%3F” /]

Het innovatietraject ‘sportaccommodatie(beleid) van de toekomst’ wordt georganiseerd voor jonge professionals (<36 jaar). Er kunnen maximaal 25 personen deelnemen. Er wordt van deelnemers verwacht dat ze minimaal 3 van de 4 sessies aanwezig zijn.

Je kunt je aanmelden via het inschrijfformulier op de website van Vereniging Sport en Gemeenten (VSG).