Spring naar content

Kabinet komt met noodfondsen voor de sportsector

Het kabinet stelt drie noodfondsen in om sportclubs en -verenigingen te ondersteunen in de hoge energieprijzen. Er komt een fonds voor sportverenigingen, voor gemeenten en voor zwembaden om tegemoet te komen in de hoge lasten van de huidige energierekeningen.

Er is 207 miljoen beschikbaar gesteld voor zwembaden die moeite hebben met het betalen van hun energierekening als gevolg van de gestegen energieprijzen. Dit fonds is dit jaar en volgend jaar beschikbaar. Daarmee wil het kabinet onder andere de voortgang van zwemlessen waarborgen.

Voor amateur sportclubs wordt is er 6 miljoen beschikbaar gesteld. Dit fonds is met name bedoeld voor clubs die geen gebruik kunnen maken van de TEK-regeling.
Daarnaast wordt er via het gemeentefonds 300 miljoen beschikbaar gesteld. Dit fonds is niet alleen voor de sport bedoeld, maar om alle verenigingen binnen gemeenten te ondersteunen in de hoge energiekosten.

Op deze manier wil het kabinet de sportsector tegemoet komen in de hoge energielasten waar de sector mee te maken heeft. De regelingen worden op dit moment verder uitgewerkt.
Zodra er informatie over voorwaarden, mogelijkheid tot het indienen van aanvragen en dergelijke is, is deze te vinden op: Duurzame Sportsector.nl.

Wil je in de tussentijd aan de slag met besparen op je energieverbruik, lees dan over de maatregelen die je kan nemen zonder grote investeringen.