Spring naar content

Klimaatweek voor de sportsector: dit kun je verwachten

Van 31 oktober t/m 6 november is het Nationale Klimaatweek. Van overheid tot bedrijfsleven en van burgers tot scholieren, iedereen kan bijdragen aan een duurzamer Nederland. Een beter klimaat begint vandaag. Ook voor de sportsector. Om jou een idee te geven wat je kunt doen voor een groenere sportaccommodatie vind je op Duurzame Sportsector elke dag tips, nieuwe producten en handvatten. Wil je niks missen? Volg ons!

Ons programma

De Duurzaamheidsatlas

Op 31 oktober introduceren wij de Duurzaamheidsatlas. Daarin vind je goede voorbeelden van verduurzaming in de praktijk. Je ziet hoe andere sportclubs verduurzamen. Je komt gemakkelijk in contact met andere sportaccommodatie eigenaren en kunt je eigen sportaccommodatie toevoegen. 

Verkiezing Sportaccommodatie van het jaar

Op dinsdag opent de inschrijving voor de verkiezing Sportaccommodatie van het jaar. Heeft jouw sportvereniging duurzame stappen gezet? Dan kun je je inschrijven. De vijf beste clubs worden genomineerd en maken kans op een geldprijs tot €3000,-

Duurzame oplossingen voor toekomstbestendige sportaccommodaties

Woensdag 2 november staat in het teken van duurzame oplossingen voor een toekomstbestendige sportaccommodatie. Op deze dag krijg je tips om direct gas te besparen. En je leest hoe je jouw sportaccommodatie toekomstbestendig kunt maken.

Top 3 subsidies voor sportondernemers

Met de huidige hoge energiekosten, is investeren in verduurzaming van een sportaccommodatie een goede keuze. Subsidies helpen je om de investering mogelijk te maken. Op donderdag 3 november wordt dit onderwerp besproken. Speciaal voor sportondernemers. Je leest over de financieringsmogelijkheden die er zijn en hoe je slim gebruik maakt van subsidies.

Afvalvrije sportclubs

Door het scheiden en verminderen van afval, kun je als sportclub bijdragen aan een beter klimaat. En daar kun je zelfs geld mee verdienen! Op vrijdag 4 november lees je daarom alles over het stappenplan afval scheiden. Dit stappenplan legt je uit waarom het verminderen en scheiden van afval van belang zijn. Je krijgt praktische tips, zodat je direct kunt beginnen.

Duurzame omgeving: klimaatadaptatie en biodiversiteit

Natuur en sport kunnen veel voor elkaar betekenen. Groene sportvelden zijn namelijk goed voor de mens, het klimaat én de biodiversiteit. Binnen een sportpark kun je van alles doen om de biodiversiteit een handje te helpen. En dat heeft duurzame voordelen: van waterberging tot het reduceren van energieverbruik. Alle praktische tips voor het vergroenen van jouw sportterrein lees je op zaterdag 5 november.

Volg ons

Wil je niks missen in de Klimaatweek? Volg ons!