Spring naar content

Meten en Testen op Paralympische Talentdag

Op 21 april 2024 vond de Paralympische Talentdag plaats op Papendal. Dit jaarlijks terugkerende evenement biedt kinderen en jongvolwassenen met een beperking de kans om een passende sport te ontdekken. Ook scouten coaches van topsportprogramma’s nieuw talent. Voor de 2e keer stond het afnemen van inspanningstesten op het programma.

Het vastleggen van fysieke capaciteiten helpt coaches om de juiste match te maken en potentieel talent te onthullen. De deelnemers voerden verschillende testen uit: sprinttesten (hardlopend of in een rolstoel), fietstesten, spronghoogte metingen en metingen van de lengte en armspanwijdte.

Verbinding wetenschap en topsport

Studenten van de master Bewegingswetenschappen aan de VU Amsterdam en Rijksuniversiteit Groningen werkten samen met embedded scientists van Papendal, Ariana Tanja en Matthew Solomon. Daarnaast boden studenten van De Haagse Hogeschool ondersteuning als groepsleiders. Bij Paralympic Science Support NL zijn we verheugd over deze samenwerking. Voor studenten biedt het een unieke kans om praktijkervaring op te doen en kennis te maken met de wereld van de paralympische sport. Coaches ontvangen ondersteunende informatie over de deelnemers en de deelnemers maken kennis met meten en testen binnen de sport. Het is een prachtig voorbeeld van de voortdurende verbinding tussen topsport en wetenschap!