Spring naar content

Nationale Sport Vakbeurs ‘On Tour’ (Zwolle) op 16 september

Woensdagavond heeft de persconferentie van Mark Rutte voor zeer positief nieuws gezorgd. De Nationale Sport Vakbeurs ‘On Tour’, woensdag 16 september in de IJsselhallen in Zwolle, mag definitief doorgaan. De afgelopen maanden is er keihard gewerkt aan het plan om de beurs verantwoord te laten plaatsvinden. ‘Dit is dus allemaal niet voor niets geweest’, aldus beursorganisator Lion Blok.

Al sinds 2012 vindt de Nationale Sport Vakbeurs jaarlijks plaats in de Evenementhal Gorinchem. Deze tweedaagse sportbeurs is de centrale plek waar ruim 7.000 clubbestuurders en sportambtenaren samenkomen met dienstverleners en leveranciers uit de sportwereld. Vanaf 2020 is er een speciale editie in de IJsselhallen Zwolle!

Stand KNVB tijdens een eerdere editie van de Nationale Sport Vakbeurs
Stand KNVB tijdens een eerdere editie van de Nationale Sport Vakbeurs

‘Het concept is hetzelfde, alleen op een andere locatie’, zegt Blok. Hiermee wordt ingespeeld op de vraag van bezoekers en exposanten om de beurs beter bereikbaar te maken voor noordoost Nederland. ‘Juist nu is het ontzettend belangrijk om ervaringen te delen. Alleen samen komen we deze rotperiode te boven. Ons kennisprogramma wordt altijd ingericht met de meeste actuele thema’s, vooral nu in dat nodig’.

Op woensdag 16 september worden vanuit het werkveld ervaringen gedeeld door kennispartners (KNVB, Sportservice Zwolle, KNGU, Kenniscentrum Sport & Bewegen, Mulier Instituut etc.) over hoe je als sportclub en gemeente uit deze periode kunt komen. Toegangstickets voor ‘On Tour’ zijn gratis te verkrijgen via www.nationalesportvakbeurs.nl. De beursvloer is vrijwel compleet ingevuld met bijna 80 exposanten.

Tijdens deze on tour editie verzorgt Kenniscentrum Sport & Bewegen samen met RVO en André Kasel, adviseur lokale sportakkoorden de kennissessie Aan de slag met de Routekaart  Verduurzaming Sport.