Spring naar content

Niet verbruikte energie, is de meest duurzame energie!

Daarom doen wij vandaag een warme trui aan. Ook al wordt het vandaag een paar graden kouder dan gisteren, wij zetten vandaag de verwarming een paar graden lager. Dat doen we niet alleen omdat het vandaag Warmetruiendag is, maar vooral om iedereen te laten zien dat verduurzaming start met energiebesparing.

We trekken vandaag een extra trui aan, maar bedenk eens wat er allemaal uit kan in je sportschool, kantine of clubhuis. Wat dacht je van het uitzetten van je koelinstallaties en reclameverlichting als de kantine dicht is? Dat lijkt misschien een open deur, maar loop maar eens een rondje en check maar eens hoe vaak blikjes koel worden gehouden als er niemand aanwezig is.

En die open deur, die kun je ook beter dicht doen als de verwarming aanstaat. Het klinkt zo logisch. Maar helaas is niet menselijks ons vreemd en moeten we elkaar helpen herinneren aan deze kleine stappen die allemaal helpen in energiebesparing.

Dit zijn kleine stappen die energiebesparing opleveren, als je een grotere stap wil maken, kun je bijvoorbeeld aan de slag met de isolatie of het installeren van led-verlichting. Als je daarmee aan de slag gaat, kun je informatie vinden in onze FAQ isolatie en FAQ led-verlichting. Het oppakken van deze verduurzamingsmaatregelen levert veel besparing op. Niet alleen op je energieverbruik, maar zeker ook voor de clubkas.

Voor de meeste energiebesparende maatregelen kun je gebruik maken van subsidie. Welke subsidie van toepassing is op jouw situatie, kun je vinden in de Subsidiewijzer Verduurzaming Sportaccommodaties.