Spring naar content

Nieuwe ronde DUMAVA subsidie

Op 3 oktober 2022 opende de Subsidieregeling duurzaam maatschappelijk vastgoed (DUMAVA). Eigenaren van maatschappelijk vastgoed vroegen deze subsidie massaal aan, waardoor het totale budget van €150 miljoen meteen was bereikt. Heb jij – als eigenaar van een sportaccommodatie – geen DUMAVA kunnen aanvragen? Begin 2024 is er nog een kans.

Voorbereiding

De voorbereiding van een subsidieaanvraag kan veel tijd kosten. In het aanvraagproces van DUMAVA is een energieadvies een belangrijk en verplicht onderdeel. Aan de hand van zo’n advies kun je bepalen welke verduurzamingsmaatregelen bij jouw sportaccommodatie passen. Het advies mag op het moment van de subsidieaanvraag maximaal 36 maanden oud zijn. Heb je deze nog niet, dan is het goed om dit op tijd te regelen. Het verduurzamen van je sportaccommodatie mag pas beginnen nadat je een aanvraag hebt ingediend.

Blijf op de hoogte

DUMAVA gaat begin 2024 weer open. Door grote interesse wordt er gekeken of dat al eerder kan. Wil je op de hoogte blijven? Dat kan via de DUMAVA subsidiepagina.

Extra ondersteuning

Naast DUMAVA ging op 3 oktober ook de Regeling specifieke uitkering ontzorgingsprogramma open. Met deze regeling kunnen provincies eigenaren van maatschappelijk vastgoed ondersteunen.

Lees meer