Spring naar content

Noodfonds compensatie hoge energiekosten amateursportverenigingen

Met de regeling Specifieke uitkering noodfonds energie amateursportverenigingen kunnen gemeenten een uitkering aanvragen om amateursportverenigingen eenmalig gedeeltelijk te compenseren voor de gestegen energiekosten.

De regeling Specifieke uitkering noodfonds energie amateursportverenigingen (SPUK NEAS) is bedoeld om amateursportverenigingen eenmalig gedeeltelijk te compenseren voor de gestegen energiekosten. Vanaf 29 mei 2023 kan de uitkering aan worden gevraagd. Gemeenten kunnen de SPUK NEAS aanvragen voor amateursportverenigingen die in 2022 en/of 2023 door de gestegen energieprijzen in continuïteitsproblemen zijn gekomen.

Voorwaarden

  • Gemeenten kunnen de specifieke uitkering niet aanvragen voor amateursportverenigingen waarvoor een TEK-aanvraag is gedaan of zal worden gedaan. Lees meer over de TEK-regeling in dit artikel.
  • Een gemeente kan de specifieke uitkering maar één keer aanvragen.

Hoogte uitkering en budget

Voor iedere amateursportvereniging is de specifieke uitkering maximaal het bedrag van de energiekosten in 2019.

Voor deze specifieke uitkering is een budget van zes miljoen euro beschikbaar. Is het totaal aangevraagde bedrag hoger dan het budget? Dan wordt het budget evenredig verdeeld over de ingediende aanvragen.

Aanvragen

Gemeenten kunnen de specifieke uitkering aanvragen van 29 mei tot en met 15 september 2023. Zij ontvangen hiervoor een e-mail met een persoonlijke link naar het aanvraagformulier.
Alle informatie over de regeling vind je op de pagina Specifiek uitkering noodfonds energie amateursportverenigingen.