Spring naar content

Opening regeling Tegemoetkoming Energie Kosten (TEK)

Vandaag opent de regeling Tegemoetkoming Energiekosten energie-intensief mkb (TEK). Sportverenigingen en ondernemende sportaanbieders kunnen vanaf vandaag gedeeltelijke compensatie aanvragen voor de hoge energielasten. In dit bericht lees je meer over de voorwaarden en het aanvragen van de regeling.

Voorwaarden

Als de energiekosten van je sportvereniging of -onderneming minimaal 7% van de totale omzet zijn, dan kom je mogelijk in aanmerking voor de regeling TEK. Met deze regeling kun je voor de periode 1 november 2022 tot en met 31 december 2023 met terugwerkende kracht compensatie aanvragen op je energiekosten.

Algemene voorwaarden TEK:

  • Je sportvereniging, -onderneming voldoet aan de Europese mkb-definitie (zie deĀ mkb-toets)
  • Je sportvereniging, -onderneming staat ingeschreven bij het Handelsregister van KVK
  • Je sportvereniging, -onderneming is uiterlijk op 31 december 2022 ingeschreven bij KVK
  • Minimaal 7% van de omzet van 2022 bestaat uit energiekosten
  • Je sportvereniging, -onderneming heeft een zakelijk energiecontract
  • Je sportvereniging, -onderneming heeft geen vast energiecontract waarin lagere leveringstarieven zijn afgesproken dan de drempelprijs van de regeling

Kijk voor alle aanvullende voorwaarden en de volledige uitleg op deze site van RVO.

TEK aanvragen

Aanvragen indienen, is mogelijk vanaf vandaag (21 maart 2023) tot en met en met 2 oktober 2023 17.00 uur.  Je aanvraag indienen kan via deze site van de RVO.

Samengevat

Sportverenigingen en ondernemende sportaanbieders met een hoog energieverbruik kunnen vanaf nu gedeeltelijke compensatie aanvragen voor de hoge energielasten. Dit kan via de regeling Tegemoetkoming Energie Kosten. Je kunt een aanvraag doen met terugwerkende kracht (1 november 2022 t/m 31 december 2023) wanneer de energiekosten minimaal 7% van je totale omzet zijn.

De RVO heeft een webinar over TEK  gehouden, welke je hier kan terugkijken.

Energie besparen en verduurzamen

Deze regeling is tijdelijk. Als je zelf aan de slag wil met duurzaam energieverbruik of materiaalgebruik op je sportaccommodatie kijk dan op Duurzame Sportsector voor alle onafhankelijke informatie. Daar vind je o.a. bespaartips, nieuws, de Duurzaamheidsatlas en alle informatie over verduurzamingsmaatregelen.