Spring naar content

Presentatie natuurinclusief sporten

Donderdag 28 september om 13.00 uur geeft Koen Beelen (NOC*NSF) een lezing over natuurinclusief sporten op de Vakbeurs Openbare Ruimte in de Jaarbeurs in Utrecht.

Op sportaccommodaties en in de openbare ruimte staat het thema ‘groen’ steeds vaker centraal. Het belang van een groene omgeving voor het welzijn van sporters en bezoekers is onmiskenbaar. Kunnen we op sportaccommodaties echt bijdragen aan natuurinclusiviteit en het herstel van biodiversiteit? Dit is een vraagstuk dat verschillende partijen bezighoudt.

De uitdaging ligt in het vinden van een balans, waarbij zowel aandacht wordt besteed aan het bevorderen van natuur en biodiversiteit als aan het versterken van het welzijn en sportplezier van de gebruiker. Tijdens de Vakbeurs Openbare Ruimte geeft Koen Beelen een presentatie over dit onderwerp. Hij deelt inzichten, hoe we door middel van de ontwikkeling van vijf “living labs” gaan leren wanneer natuurinclusief wel en waneer het misschien ook niet werkt. Deze “living labs” en presentatie worden georganiseerd vanuit de Routekaart Verduurzaming Sport.

Bestel je gratis kaartje voor beurs via deze link.