Spring naar content

Structurele samenwerking met Gehandicaptensport Nederland

Paralympic Science Support NL en Gehandicaptensport Nederland (GSN) hebben de eerste stappen gezet om een diepgaande en duurzame samenwerking tot stand te brengen. Contactpersoon vanuit GSN is Joep Pelsser, Manager Topsport. Het voornaamste doel  is om gezamenlijk commitment te tonen voor het versterken en ondersteunen van de Paralympische sporten Boccia, Rolstoelrugby en Goalball op wetenschappelijk/kennis gebied.

Tijdens de eerste gesprekken lag de aandacht op  het identificeren van de aandachtsgebieden en thematiek die van cruciaal belang zijn in de aanloop naar de Paralympische Spelen van 2028 in Los Angeles. 

Paralympic Science Support NL beschouwt deze eerste gesprekken als een essentiĆ«le stap naar een toekomstige intensieve samenwerking met Gehandicaptensport Nederland. Bovendien hoopt Paralympic Science Support NL dat deze inspanningen en samenwerking andere sportbonden  inspireren om vergelijkbare initiatieven te ontplooien ter bevordering van de para-sport op zowel nationaal als internationaal niveau.