Spring naar content

Terugblik op een jaar van samenwerking en vooruitgang

Na een enerverend jaar sinds het startsein op 27 januari 2023, blikt Paralympic Science Support NL vol trots terug op een succesvolle periode van samenwerking met diverse Paralympische topsportprogramma’s en het uitbreiden van het netwerk met kennisinstellingen.

Een overzicht van de mijlpalen van het afgelopen jaar:

  • Succesvolle ontwikkeling van het Paralympic Science Support NL logo.
  • Aanvang van de ontwikkeling van de website (paralympicsciencesupport.nl).
  • Succesvolle organisatie van vijf diverse bijeenkomsten, variĆ«rend van thematische sessies tot samenkomen van usergroups.
  • Het beantwoorden van vier kennisvragen om de expertise te vergroten.
  • Het aanpakken van drie praktijkvragen om directe ondersteuning te bieden.
  • Het initiĆ«ren (en afronden) van vijf projecten, waarbij ook studenten werden betrokken.

Deze activiteiten hebben gezorgd voor  de totstandkoming van structurele samenwerking en  waardevolle contacten. Het resultaat op de lange termijn? Frequente kennisuitwisseling tussen betrokken partijen.

Paralympisch jaar 

Met het Paralympische jaar 2024 voor de boeg, gericht op de Spelen in Parijs, blijft Paralympic Science Support NL zich beschikbaar stellen voor stafleden van de Paralympische topsportprogramma’s. Het doel is om praktijkvragen te beantwoorden en ondersteuning te bieden. Daarnaast wordt er voortgebouwd op lopende projecten, met als focus  het tot stand brengen van duurzame samenwerkingen met sportbonden met Paralympische programma’s. Paralympic Science Support NL kijkt uit naar een jaar vol nieuwe uitdagingen en mogelijkheden om de Paralympische topsport naar grotere hoogten te brengen.