Spring naar content

Terugkijken webinar “ Hoe krijg je de niet-sporter in beweging” 

Op 25 september 2022 is het webinar ” hoe krijg je de niet-sporter in beweging” gehouden tijdens de Nationale Sportweek.

Wie zijn eigenlijk deze niet-sporters? Hoe kunnen we ze bereiken? Maar vooral: wat en wie hebben ze nodig om blijvend aan het sporten te gaan of in beweging te komen?

Een groot deel van deze niet-sporters zijn mensen met een niet-zichtbare beperking zoals een lichte verstandelijke beperking en/of een chronische ziekte. Juist voor deze groep is bewegen en sporten heel belangrijk. Niet alleen vanwege de positieve en preventieve effecten op de gezondheid, maar ook om de winst van bewegen zoals het opdoen van sociale contacten, het ontwikkelen van nieuwe vaardigheden en het krijgen van een ritme

Programma

Gert van ’t Hof, presentator Studio Sport, begeleidde dit interactieve webinar. Aan de hand van vragen, filmpjes uit de praktijk en facts & figures ging hij in gesprek met o.a. Lillian van de Berg (Kenniscentrum Sport & Bewegen), Lex Burdorf (hoofd Maatschappelijke Gezondheidszorg Erasmus MC Rotterdam), Karina van Schaik (beleidsadviseur Sport Gemeente Rotterdam) en Marjolijn de Boer (SportMEE/MEE NL). Daarnaast vertelden drie sporters met een niet-zichtbare beperking hun verhaal. Je kunt de verhalen terugzien op onderstaande video.

Video: hoe krijg je de niet-sporter in beweging