Spring naar content

Dag van het Sportonderzoek

De Dag van het Sportonderzoek (DSO) is een landelijk congres voor en door sportonderzoekers. De DSO richt zich op onderzoekers die op wat voor manier dan ook te maken hebben met sportonderzoek.

Met name het werk aan elkaar presenteren en daarover met elkaar in debat gaan staat op deze dag centraal. Diverse thema’s die spelen binnen de sportpraktijk komen aan bod, zoals gezondheid, maatschappij, aangepast sporten, topsport en evenementen.

De DSO wordt elk jaar georganiseerd door een andere sportopleiding. De DSO is een initiatief van het Mulier Instituut in samenwerking met Kenniscentrum Sport. De eerste DSO is georganiseerd in 2010 bij het Sportcentrum Universum in Amsterdam.

De Dag van het Sportonderzoek 2021 vindt plaats in Nijmegen en wel op donderdag 25 november 2021 (uitgesteld i.v.m. covid-19) 12 mei 2022 aanstaande. Als extra netwerkevenement is er op woensdagavond 11 mei de Nacht van het Sportonderzoek, een informele netwerkbijeenkomst met een unieke pubquiz vol wetenswaardigheden.

Meer informatie via www.dagvanhetsportonderzoek.nl