Spring naar content

Uitnodiging: Denk mee over een pedagogisch klimaat in de sport

Een goed pedagogisch klimaat zou aan de basis moeten staan van iedere vorm van sport. Alle kinderen moeten zich in elke sport kunnen ontwikkelen, plezier kunnen beleven aan sport en actief kunnen zijn onder professionele begeleiding, met oog voor hun specifieke kwaliteiten en aandachtspunten. De Nederlandse Sportraad (NLsportraad) signaleert dat er een goede beweging gaande is, maar dat een pedagogisch sportklimaat nog lang niet overal vanzelfsprekend is in de Nederlandse sport. Daarom wil de raad een advies uitbrengen aan de minister van Medische Zorg en Sport over het (verbeteren van het) pedagogisch klimaat in de sport. Om te zorgen dat het advies het werkveld goed weerspiegelt, vragen ze om jouw input.

De NLsportraad organiseert twee interactieve bijeenkomsten (14 & 16 september) die open staan voor iedereen die kennis heeft over of ervaring met het pedagogisch klimaat in de sport. Na een korte introductie wil NLsportraad graag met je in discussie over het onderwerp aan de hand van vragen en stellingen. Vragen die onder andere voorbij zullen komen zijn:

  • Op welke manier heb je in je werk te maken met pedagogisch klimaat?
  • Heb je hierbij ook te maken met specifieke doelgroepen zoals talenten, kinderen met een beperking, kinderen met gedragsproblemen en/of kinderen die te maken hebben met sociale uitsluiting?
  • Wat gaat goed op het gebied van het ontwikkelen van een pedagogisch klimaat in de sport? Ken je de goede voorbeelden?
  • Wat zijn verbeterpunten voor het pedagogisch klimaat in de sport?
  • Wie moeten betrokken worden bij het verbeteren van een pedagogisch klimaat? Wie moet daarbij het voortouw nemen?

Meer informatie en aanmelden.

Bron: NLsportraad