Spring naar content

Webinar verduurzaming maatschappelijk vastgoed: samenwerken met gemeenten

Werkt u voor een instelling die maatschappelijk vastgoed wil verduurzamen? Tijdens dit webinar hoort u hoe u een succesvolle samenwerking opzet met gemeenten, maatschappelijk vastgoedeigenaren en andere partijen die een maatschappelijke taak vervullen.

Bij het succesvol verduurzamen van multifunctionele accomodaties (MFA’s) zijn samenwerking en een integrale aanpak essentieel. Denk bij deze accomodaties aan culturele instellingen, scholen of bijvoorbeeld sportaccommodaties. In dit webinar vertellen gemeenten en maatschappelijk vastgoedeigenaren wat de basis is voor een goed samenwerkingsverband. 

Dit is het tweede webinar in de reeks over verduurzaming maatschappelijk vastgoed. Bekijk ook het eerste webinar verduurzaming maatschappelijk vastgoed: financiering en techniek op 11 november 2021.

Wat kunt u verwachten?

Vanuit de studio delen de gasten live hun ervaringen met het verduurzamen van MFA’s. De focus ligt op het opzetten van een effectieve samenwerking tussen gemeenten, maatschappelijk vastgoedeigenaren en andere partijen. U krijgt praktijkvoorbeelden van de monumentencoach gemeente Rheden. Deze is gespecialiseerd in het verduurzamen van monumenten. Ook de gemeente Wijchen is te gast. 

De sprekers gaan met elkaar in gesprek en u kunt vragen stellen via de live chat. Ook is er tijdens het webinar aandacht voor onze Leidraad verduurzamen gemeentelijk vastgoed. En de aanpak van ‘split incentive’. Hierbij worden duurzame maatregelen niet doorgevoerd omdat de doelen van verhuurder en huurder niet overeenstemmen. 

Voor wie?

Dit webinar is gericht op (gemeentelijke) beleidsmedewerkers, maatschappelijk vastgoedeigenaren, adviseurs en medewerkers van maatschappelijke organisaties. Andere geïnteresseerden zijn ook welkom.

Kosten en deelname

U kunt zich hier aanmelden voor dit webinar tot en met 8 december 2021. Deelname is gratis.