Spring naar content

Zo Groen Als Grol

De 3e prijswinnaar van de verkiezing Duurzame Sportaccommodatie van het Jaar, SV Grol uit Groenlo, heeft op 3 juni een live event “Grol Inside” georganiseerd.

Bert van Oostveen, directeur Kenniscentrum Sport & Bewegen, was gast aan tafel en vertelde onder andere over de impact van corona op sport en bewegen: “Nederlanders zijn Europees kampioen zitten. Dit blijkt uit alle cijfers.”

Ook is gesproken over de verduurzaming in de sport en hoe Kenniscentrum Sport & Bewegen verenigingen hierin ondersteunt. SV Grol geeft een goed voorbeeld en heeft laten zien hoe belangrijk het is om de omgeving hier actief in te betrekken: leden, sponsoren, vrijwilligers. Mede dankzij hun verduurzamingsproject en aansprekende campagne “Zo Groen Als Grol” hebben zij in april ook de aandacht getrokken van de juryleden van de verkiezing Duurzame Sportaccommodatie van het Jaar.

Je kunt het live event hier terugkijken. Het gesprek met Bert van Oostveen, Hans Scheinck (voorzitter SV Grol), Barry Jansen (project Zo Groen Als Grol) en Hans Martijn Ostendorp (directeur De Graafschap) start op 44m50s.

3e prijs bij verkiezing Duurzame Sportaccommodatie van het Jaar 2021